ALGEMEEN

- Bestuur
- Leden HBS De Heidebloem
- Contributie
- Diverse Links

WEDSTRIJDEN

- Agenda Winter programma
- Agenda Zomer programma
- Agenda CCO
[ Club Competitie Oefen avonden ]

UITSLAGEN

- Winterseizoen
- Zomerseizoen
- C
lub Competitie Oefen avonden

HISTORIE

- Van HBS de Heidebloem
- De Koningen tot Nu
- Fotoboek “de Heidebloem”

KENNISMAKING

- In het Algemeen
- De Mogelijkheden
- De Handboogsport
- Uw Voorgangers

KOFFERBAK MARKT

- In het Algemeen
- Waar en Wanneer
- Agenda
- Standplaats Kosten
- Aanmelden
- Vraag en Antwoord

start pagina

De Oprichting van “De Heidebloem” in 1908

/ Concoursen
/ Feestavonden & Uitstapjes
/ Diversen

Een stukje Geschiedenis

De Voorzitters door de Jaren heen

Bouw Eigen Verenigingslokaal

Groepsfoto 1938, 1983 , 2008 en Korps foto’s

Programma “De Heidebloem” door het Jaar heen

Feiten en Weetjes

Herinneringen Mieke Baetsen

“De Heidebloem” 100 Jaar Jong

Vele Verhalen

Advertenties, Krantenartikelen en Roggel Blaadje

Rommelmarkten van “De Heidebloem”

Roggel 300 en “De Heidebloem”

Kerst verlichting in Roggel

Het vizier op erevoorzitter Frits Levels

Pierre Van Horne Goud Waard voor de Vereniging

De Gebroeders Joosten

Het Echtparen Kampioen Levels - van Rijt

De Waarnemer / Redactie

Wij kunnen altijd nieuwe leden gebruiken. U mag natuurlijk ook vrijblijvend onze oefenavonden bezoeken. Er is altijd wel een handboog beschikbaar, waarmee u kunt proberen of de handboogsport iets voor u is. De oefenavonden zijn op dinsdag en zaterdag vanaf 19.00 uur. Het einde van de oefenavond is geen vast gegeven. Iedereen bepaalt op de oefenavonden zelf hoeveel pijlen men wil schieten.

In Roggel floreert de handboogsport nog steeds. Ik schrijf nog steeds, want een eeuw geleden bestonden er in Roggel al drie handboog verenigingen. Het dorp telt er inmiddels vijf, ook wel doelen genoemd die gebruik maken van 25 meter banen. Deze verenigingen zijn lid van de handboogbond “Gezellig Samenzijn”. Vanuit de bond is er een wedstrijd programma wat zich voornamelijk in de zomer en het najaar afspeelt. Hier is “De Heidebloem” een vereniging die vaak in de bovenste regionen zijn krachten mag meten met andere verenigingen.

Daarnaast wordt er in de winter een dorpscompetitie afgewerkt met de zuster verenigingen. Deze competitie is vaak spannend en er wordt prima gepresteerd. Het Roggelse Kampioenschap is ook een belangrijke wedstrijd die elk jaar weer terug komt. Binnen de eigen club worden er ook regelmatig wedstrijden georganiseerd. De belangrijkste en waarschijnlijk ook de oudste daarvan is het koningsschieten. Het koningskruis is al 100 jaar in de vereniging. Het prijsschieten, wat ook een lange traditie kent is ook een goed bezochte wedstrijd.

Werd er in vroeger tijden nog wel eens geschoten om levende have tegenwoordig is dat er niet meer bij. De prijzen zijn wel vaak praktisch of eetbaar. Erg populair als prijs is een tijd lang “de plats” geweest. Andere wedstrijden die jaarlijks terug keren zijn natuurlijk de uitwisselingen met “Heytse”, “Myhl” en “Haler”. En dan is er ook nog de strijd om de wissel medaille; wie schiet het hoogste boven zijn/haar gemiddelde van afgelopen jaar.

Bovendien kunnen er toernooien bezocht worden. Jaren lang is er deelgenomen aan het Delftsblauw toernooi in Delft of aan jacht- en veldschieten bij andere verenigingen. Er zijn gewoon talloze mogelijkheden. Handboogsport is een gezelligheidssport, je schiet als individu maar wel in een zestal. Je kunt elkaar oppeppen tot betere prestaties en je kunt elkaar in goede sfeer en vriendschap op eventuele fouten wijzen. Wat dat betreft is het ook een erg sociale sport. Een drankje en ook soms een hapje passen daar prima bij. De aandacht gaat natuurlijk vooral uit naar de schutters en hun prestaties maar ook andere activiteiten zijn niet onbelangrijk.