ALGEMEEN

- Bestuur
- Leden HBS De Heidebloem
- Contributie
- Diverse Links

WEDSTRIJDEN

- Agenda Winter programma
- Agenda Zomer programma
- Agenda CCO
[ Club Competitie Oefen avonden ]

UITSLAGEN

- Winterseizoen
- Zomerseizoen
- C
lub Competitie Oefen avonden

HISTORIE

- Van HBS de Heidebloem
- De Koningen tot Nu
- Fotoboek “de Heidebloem”

KENNISMAKING

- In het Algemeen
- De Mogelijkheden
- De Handboogsport
- Uw Voorgangers

KOFFERBAK MARKT

- In het Algemeen
- Waar en Wanneer
- Agenda
- Standplaats Kosten
- Aanmelden
- Vraag en Antwoord

start pagina

De Oprichting van “De Heidebloem” in 1908

/ Concoursen
/ Feestavonden & Uitstapjes
/ Diversen

Een stukje Geschiedenis

De Voorzitters door de Jaren heen

Bouw Eigen Verenigingslokaal

Groepsfoto 1938, 1983 , 2008 en Korps foto’s

Programma “De Heidebloem” door het Jaar heen

Feiten en Weetjes

Herinneringen Mieke Baetsen

“De Heidebloem” 100 Jaar Jong

Vele Verhalen

Advertenties, Krantenartikelen en Roggel Blaadje

Rommelmarkten van “De Heidebloem”

Roggel 300 en “De Heidebloem”

Kerst verlichting in Roggel

Het vizier op erevoorzitter Frits Levels

Pierre Van Horne Goud Waard voor de Vereniging

De Gebroeders Joosten

Het Echtparen Kampioen Levels - van Rijt

De Waarnemer / Redactie

Programma “De Heidebloem” door het jaar heen

De Heidebloem is een handboogvereniging en het schieten staat naast al de andere activiteiten dan ook centraal. Onze wekelijkse oefenavonden, welke met wisselende belangstelling worden bezocht, zijn de dinsdag en zaterdagavond.
Ook de zondagmorgen is lange tijd een wekelijkse mogelijkheid geweest om te oefenen.
Door gebrek aan belangstelling op zondagmorgen is uiteindelijk in een ledenvergadering besloten met deze oefen mogelijkheid te stoppen.


Winter en Zomer Programma:


Het winter programma begint in september met het prijsschieten en eindigt met het koningschieten op de eerste zaterdag in mei. Vanaf mei kennen we het zomer programma dat eindigt met de korps kampioenschappen in het eerste weekeinde van september.


Prijsschieten


De opstelling in het zestal wordt, net zoals bij de meeste andere wedstrijden, in hoofdzaak
bepaalt door de punten van de laatst geschoten wedstrijden en gebeurt altijd door het zestal commissie. Voor iedere schutter is er een prijs beschikbaar en voor alle zestallen zijn de prijzen gelijk. De schutter die het beste presteert in een zestal mag het eerste een keuze maken uit een van de 6 prijzen of mag het als eerste een lot trekken, waarmee de prijs wordt bepaald. Al vele jaren is “de plats” een van de meest favoriete prijzen bij het prijsschieten.


De Roggelse Bekerwedstrijden


Deze wedstrijden kennen al een lange historie. Het is een uitwisseling tussen de “Roggelse”
handboog verenigingen (vier in Roggel en één in Heibloem). In de periode oktober t/m maart worden er 5 wedstrijden geschoten. Iedere vereniging komt aan de beurt om een wedstrijd te organiseren.

De wedstrijd kent 5 schiet beurten te weten op donderdag en vrijdagavond en vervolgens op 2 schiet beurten op zaterdagavond en nog 1 op zondag in de middag. Een schutter kan veelal zelf de dag en het tijdstip kiezen dat hem of haar het beste uitkomt.

Op zondag wordt de uitslag van het weekeinde bekend gemaakt. Na ieder wedstrijd weekeinde zijn er naast personele prijzen ook prijzen voor de hoogste dame, senior, heren en jeugd (2 categorieën). Na 5 bekerwedstrijden wordt duidelijk welke zestallen het hoogste totaal hebben gescoord en voor de hoogste zestallen zijn wisselprijzen beschikbaar.


Onderlinge vriendschappelijke wedstrijden


Al vele jaren worden gedurende de winter periode uitwisselingen met andere verenigingen
gehouden. Zo komen de Grensschutters uit Haler, Onze Vrije Uren (OVU) uit Heythuysen
en Silberpfeil uit Myhl voor in ons winter programma.

Bij deze onderlinge wedstrijden zijn we het ene jaar “gastheer” (thuiswedstrijd) en vervolgens zijn we het jaar daarna te gast (uitwedstrijd). In het verleden hebben onder andere Robin Hood uit Neer (opgeheven) en de Vriendenkring uit Leveroij ook deel uitgemaakt als verenigingen die een plaatsje hadden in ons winterprogramma.

Enerzijds gaat het bij deze vriendschappelijke wedstrijden natuurlijk om de schiet prestaties maar daarnaast zijn deze vriendschappelijke wedstrijden vaak erg gezellig. Vooral in Myhl wordt de dorst in ruime mate gelest met Duits Bier en de honger gestild met Deutsches Bratwurst. Wat menig keer van invloed is op de schiet prestaties en waardoor de schutters iets later en iets minder fit dan gedacht, thuis komen.


Sinterklaas schieten


Jaren geleden eens begonnen als een aardigheidje, maar inmiddels begin december een vaste wedstrijd in ons winter programma. Iedere schutter die hieraan deel neemt brengt ter
waarde van een vooraf afgesproken bedrag een surprise mee, al of niet voorzien van een gedichtje. Na afloop krijgt iedereen een pakje en moeten de gedichtjes worden voorgelezen. Traditioneel staan bij deze wedstrijd de pinda’s op tafel en ook de mandarijnen en chocolade ontbreken niet.


Kerstmis op de doel


Het is dan wel geen activiteit, maar zeker het vermelden waard. Ieder jaar wordt door een van onze leden in ons verenigingslokaal een kerstboom geplaatst en opgetuigd. Zowel de kerststal(len) als ook de versierselen zijn afkomstig uit spullen die ons zijn aangeboden voor onze rommelmarkt.


Jaarvergadering


Op een maandagavond, begin januari, wordt de jaarvergadering gehouden. Naast het “rondje” van de vereniging om het nieuwe jaar in te luiden staan ook de wafels met en zonder rozijnen op tafel.