ALGEMEEN

- Bestuur
- Leden HBS De Heidebloem
- Contributie
- Diverse Links

WEDSTRIJDEN

- Agenda Winter programma
- Agenda Zomer programma
- Agenda CCO
[ Club Competitie Oefen avonden ]

UITSLAGEN

- Winterseizoen
- Zomerseizoen
- C
lub Competitie Oefen avonden

HISTORIE

- Van HBS de Heidebloem
- De Koningen tot Nu
- Fotoboek “de Heidebloem”

KENNISMAKING

- In het Algemeen
- De Mogelijkheden
- De Handboogsport
- Uw Voorgangers

KOFFERBAK MARKT

- In het Algemeen
- Waar en Wanneer
- Agenda
- Standplaats Kosten
- Aanmelden
- Vraag en Antwoord

start pagina

De Oprichting van “De Heidebloem” in 1908

/ Concoursen
/ Feestavonden & Uitstapjes
/ Diversen

Een stukje Geschiedenis

De Voorzitters door de Jaren heen

Bouw Eigen Verenigingslokaal

Groepsfoto 1938, 1983 , 2008 en Korps foto’s

Programma “De Heidebloem” door het Jaar heen

Feiten en Weetjes

Herinneringen Mieke Baetsen

“De Heidebloem” 100 Jaar Jong

Vele Verhalen

Advertenties, Krantenartikelen en Roggel Blaadje

Rommelmarkten van “De Heidebloem”

Roggel 300 en “De Heidebloem”

Kerst verlichting in Roggel

Het vizier op erevoorzitter Frits Levels

Pierre Van Horne Goud Waard voor de Vereniging

De Gebroeders Joosten

Het Echtparen Kampioen Levels - van Rijt

De Waarnemer / Redactie

Rommelmarkten van “De Heidebloem”

Naast het schieten is onze vereniging ook op andere fronten actief. In 1975 wordt de eerste rommelmarkt gehouden. De vereniging had nagenoeg geen eigen kapitaal en dit was dan ook de reden dat het bestuur op zoek ging naar een activiteit om de kas te spekken.
We waren toen nog gehuisvest in café Cunnen aan het Nijken. Op zaterdag werden spullen opgehaald in Roggel. Op zondagmorgen werden deze uit elkaar gezet in de wei bij Cunnen. Om 14.00 uur ging de markt open voor het publiek.

Deze eerste rommelmarkt werd in alle opzichten een succes. Naast inkomsten waren er natuurlijk ook uitgaven. Uit het kasboek van 1975 blijkt dat aan advertentiekosten een bedrag is uitgegeven van Fl.192,56. Het succes van de eerste rommelmarkt was in ieder geval reden genoeg om in 1977 een 2e rommelmarkt te houden. Ook deze rommelmarkt werd weer een succes. De 3e rommelmarkt werd gehouden in 1979, het jaar dat voor onze vereniging het drukste jaar uit onze geschiedenis mag worden genoemd.

In 1979 heeft onze vereniging in eigen beheer een volledig nieuw handboog lokaal gebouwd. Daarnaast hebben wij in het kader van Roggel 300, mede ook om onze kas te spekken, vele activiteiten georganiseerd waaronder deze 3e rommelmarkt, een Beierse avond, een zeepkistenrace en op en rond het Pietersplein, fancy fair en een echte antiekmarkt.

In de beginjaren werden ook tussentijds spullen opgehaald bij iedereen die iets kwijt wilde. Mensen konden contact opnemen met de vereniging (meestal Frits Levels) en de spullen werden thuis opgehaald. In die periode konden we op meerdere plaatsen spullen opslaan. Er werd zelfs een ophaalrooster opgesteld en bijna wekelijks waren de leden van “De Heidebloem” in de avonduren of op zaterdag op pad. Zeker in de beginjaren werd bijna alles meegenomen. Vele bankstellen en kasten vonden op die manier de weg naar onze rommelmarkt.

Zelfs het volledig leeghalen van een huis kon door onze vereniging verzorgd worden. Het maakte niet uit of dit in Roggel of in Venlo was.
Als de klus moest worden geklaard, dan werd dit gewoon gedaan. Het opslaan van spullen werd in de loop der jaren echter steeds moeilijker. De opslagruimtes werden beperkter en het kostte steeds meer inspanning en geld om na afloop het overtollige materiaal af te voeren.
Dit was in ieder geval reden om selectiever in te zamelen en ook tussentijds minder spullen op te halen.

In de week voorafgaand aan de markt wordt, meestal al op dinsdag, gestart met de voorbereidingen voor de markt. Het terrein wordt op orde gebracht. Er worden tentjes gebouwd voor o.a. boeken en kleding. Ook het pashokje ontbreekt niet. Kramen worden gemaakt om de spullen uit te stallen. Meestal wordt op de zaterdag voorafgaand aan de markt de ophaal ronde door het dorp gehouden. Diverse ploegen zijn onderweg op vooraf ingedeelde routes. Ook in “de wei” is het een drukte van belang. Daar zijn de leden en trouwe helpers druk bezig met het sorteren en op de juiste plaats brengen van de ingezamelde goederen. De telefoon staat die dag niet stil. Mensen, die niet thuis zijn op het moment van inzamelen bellen en vragen of we nog even langs kunnen komen om spullen te halen. Het kwam zelfs voor dat door inwoners uit omliggende dorpen werd gebeld met het verzoek ook bij hen spullen op te halen. Hierdoor kwamen de laatste spullen pas heel laat in de avond het terrein op.