ALGEMEEN

- Bestuur
- Leden HBS De Heidebloem
- Contributie
- Diverse Links

WEDSTRIJDEN

- Agenda Winter programma
- Agenda Zomer programma
- Agenda CCO
[ Club Competitie Oefen avonden ]

UITSLAGEN

- Winterseizoen
- Zomerseizoen
- C
lub Competitie Oefen avonden

HISTORIE

- Van HBS de Heidebloem
- De Koningen tot Nu
- Fotoboek “de Heidebloem”

KENNISMAKING

- In het Algemeen
- De Mogelijkheden
- De Handboogsport
- Uw Voorgangers

KOFFERBAK MARKT

- In het Algemeen
- Waar en Wanneer
- Agenda
- Standplaats Kosten
- Aanmelden
- Vraag en Antwoord

start pagina

De Oprichting van “De Heidebloem” in 1908

/ Concoursen
/ Feestavonden & Uitstapjes
/ Diversen

Een stukje Geschiedenis

De Voorzitters door de Jaren heen

Bouw Eigen Verenigingslokaal

Groepsfoto 1938, 1983 , 2008 en Korps foto’s

Programma “De Heidebloem” door het Jaar heen

Feiten en Weetjes

Herinneringen Mieke Baetsen

“De Heidebloem” 100 Jaar Jong

Vele Verhalen

Advertenties, Krantenartikelen en Roggel Blaadje

Rommelmarkten van “De Heidebloem”

Roggel 300 en “De Heidebloem”

Kerst verlichting in Roggel

Het vizier op erevoorzitter Frits Levels

Pierre Van Horne Goud Waard voor de Vereniging

De Gebroeders Joosten

Het Echtparen Kampioen Levels - van Rijt

De Waarnemer / Redactie

Pierre goud waard voor de vereniging

Pierre van Horne is een druk bezette man die zich volledig inzet voor de vereniging. Vanaf 1971 is Pierre lid. Hij schiet eerst bij “Onze Vrije Uren” in Heythuysen en komt door zijn huwelijk met Door Levels in Roggel terecht, waar het grootste gedeelte van de schoonfamilie lid van “De Heidebloem” is. Hij wordt meteen in het begin gekozen als secretaris-penningmeester van de vereniging en vervult deze rol met grote toewijding en inzet. Hij zegt hierover: “Het is wat je er zelf van maakt, het was toen niet zo veel werk als nu”.

Natuurlijk is hij handboogschutter en hij schiet op oefenavonden en wedstrijden met passie. Al wordt dit de laatste jaren wat minder, doordat zijn schouder hem parten speelt. De handboogsport is een sport die concentratie vraagt en kracht. Je bent individueel bezig, maar de sociale contacten zijn erg belangrijk. Ook hier laat Pierre zich niet onbetuigd, hij drinkt graag een goed glas bier en bij gesprekken aan het buffet staat hij zijn mannetje.

Voor avonturen beleefd met “ De Heidebloem” of voor een sterk verhaal kan je gerust bij hem aankloppen. Ook bij het opstellen van de wedstrijd kalender laat hij zich niet onbetuigd. Veel ligt al van te voren vast, maar toch moet er altijd wel het een en ander met het eigen bestuur worden geregeld. Pierre legt contacten met andere verenigingen en stemt af. Vaak organiseert hij zelf mee. Als er een extra wedstrijd is geeft hij er vaak een speciaal tintje aan. Hij bedenkt sfeer verhogers en zorgt dat die er komen. Een extra hapje op zijn tijd gaat er altijd wel in. Hij probeert de leden in goede sfeer en vriendschap te motiveren.

In de jaren dat het overleven van de vereniging financieel aan een zijden draadje hangt, moet het bestuur inventief zijn en actie ondernemen om de begroting sluitend te krijgen. Pierre denkt mee en is zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging. In 1975 wordt op het Nijken in de wei bij Cunnen de eerste rommelmarkt georganiseerd. Dit maakt de vereniging financieel een stuk gezonder. Het ligt in de bedoeling om nieuwe schietpakken aan te schaffen. Bij deze eerste rommelmarkt is Pierre wel bij de voorbereiding betrokken, maar als de markt daadwerkelijk gaat draaien ligt hij met een hernia in het ziekenhuis. Hij is dan net geopereerd. De schade kan hij echter volop inhalen, want er volgen nog vele markten.

Nieuwe zorgen voor de vereniging dienen zich aan. Onze doelhoudster Mieke Baetsen wil het café sluiten en daarmee ook de doel daar ter plaatse opheffen. Het bestuur moet op zoek naar een andere ruimte, omdat de vereniging anders ter ziele zal gaan. Wanneer het café al gesloten is, gaat de vereniging hier toch nog ongeveer een jaar door met schieten.

Er wordt dan gewerkt met kratjes bier in plaats van getapte pilsjes. Het is een moeilijke periode, want bij de caféhouders in het dorp is er geen animo om “De Heidebloem” zo maar op te nemen en ook nog eens schietbanen aan te leggen. Er wordt dan ook besloten om de bouw van een nieuw verenigingslokaal zelf ter hand te nemen. In de tussentijd krijgt de vereniging op uitnodiging van Lei Cauven onderdak bij H.B.V. “Buitenlust”. De oefenavonden zijn gered en er worden goede prestaties neergezet op wedstrijden.

Eerst de grondaankoop. Buurman Reloux heeft grond gekocht van de weduwe Vullers en tipt de vereniging. Dit gaat niet zonder slag of stoot. In Koningsbosch waar het document voor de verkoop getekend moet worden, wordt het al bijna licht voor de kogel door de kerk is. Een spannende missie.

Vanaf de plannen voor de nieuwbouw via de eerste tekeningen die hij zelf maakt, tot aan de opening van het lokaal op 9 december 1979 is Pierre uitvoerder geweest van alle werkzaamheden voor deze bouw.
Er zijn dagen bij die hij echt niet meer over wil doen. Het gebouw ligt namelijk in het gebied van de vroegere “Leimskoele”. Toen de kelder uitgegraven was, viel hij net zo hard weer in. Bovendien is het gebied onbegaanbaar voor graafmachines en moet dus alles met de hand gebeuren. Er komt heel wat kijken bij de bouw van het doellokaal.